Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.

Ekonomer ser Kinas mål för tillväxt som rimligt

Släpp tid: 2021-06-28 17:42:11  träffar: 60

60457332a31024adbdb93fde.jpeg

Premier Li Keqiang' s regering arbetsrapport har visat Kina' s förtroende för att uppnå en hållbar utveckling och ytterligare öppning-up under de kommande åren och decennierna, enligt internationella experter.

in rapporten levereras på fredagen, vid öppnandet av den fjärde mötet i den 13: enationella folk' s kongress i Peking, Li över regeringens arbete i 2020 och den 13: e fem-year Plan (2016-20) . Han presenterade också ritningar och huvudmål för 2021, den 14: e fem-year-planen (2021-25) och till 2035.

yutaka Matsuno, en tidigare seniorforskare vid Nomura Research Institute, sade att människor i Japan hade uppmärksammat Rapporten, särskilt dess ekonomiska och sociala utvecklingsmål.

"Från makrorperspektivet, jag tror att de mål som föreslås i regeringens arbetsrapport är rimliga och genomförbara,"sade han.

yuzo Tanaka, a Professor i ekonomi vid Ryukoku-universitetet i Kyoto, Japan, sade att BNP-målet återspeglade Kina' s förtroende efter sin framgångsrika inneslutning av Covid-19.

"än det finns många osäkerheter som härrör från coronaviruspandemin, Den kinesiska ekonomin bör mycket lätt kust till måltillväxten,"Tanaka sade och tillade att målet 6 procent är ganska blygsam medan 7 eller 8 procent är mer trovärdigt.

Tursunali Kuziyev, professor vid journalistik och masskommunikation Uzbekistan, håller d, tillägna att"china-motorn"kommer att fortsätta öka världsekonomin.

alicia Garcia-hererero, chefsekonom för Asien-Pacific på franska finansiella tjänster firma Natixis, skrev på fredag ​​i en analys av arbetsrapporten:"while regeringen rapporten beskrivs särskilda mål för 2021, tenderar vår läsning att vara mer strukturella, som bör analyseras tillsammans med den 14: e fem-year Plan, som är planerad att hjälpa Kina inleda en mer hållbar bana på lång sikt.

"statlig rapport bekräftar pånytt Kina' s hållning att omfamna global handel och investeringar genom att öppna upp ekonomin för att attrahera utländskt kapital och främja konkurrens"

Garcia-Herrero, också en senior fellow i Bryssel.-based Think Tank Bruegel, sade att den kinesiska regeringen visar sitt intresse för att expandera regionala avtal med viktiga handelspartner, till exempel accelererande frihandelsförhandlingar med Japan och Republiken Korea och gå med i den omfattande och progressiva avtalen T för Trans-Pacific Partnership.

Trade partnerskap

Christopher Bovis, professor i internationell affärsjuridik vid University of Hull i Storbritannien, sade den kinesiska regeringen har visat grunden för internationellt samarbete med Förbättra globala handelspartnerskap, som bygger på frihandel och marknadstillträde.

"the 14th Five-year Plan betonar den ekonomiska tillväxten genom tillgången på teknik, färdigheter, en utbildad personal, en positiv attityd att riskera-takers, finansiera och de övriga villkor som utgör ett verkligt konkurrenskraftigt och innovativt företagsklimat,"sade han.

"China bygger på strukturreformer och kontinuerlig öppning-up av sin ekonomi och samtidigt spela en ledande roll i klimatförändringar och hållbar utveckling,"tillade han.

Hege Fjellheim, chef för kol forskning vid Refinitiv, en global leverantör av finansiella marknadsdata och infrastruktur, sade att 14 Five-year Plan belyser koldioxidneutralitet och kartor o ut första steg mot Kina', långa-term klimatmål

"it visar Kina avser att hålla fast vid att uppfylla sitt löfte enligt Parisavtalet (om klimatförändringar).. Det är också mycket glädjande att planen lovade att påskynda utvecklingen av dennyligen lanserade marknadennationell kol,"sade Fjellheim, vars kol forskargrupp arbetar i Norge och Kina.

she sade att målet 18 procent kolintensitet minskning kommer lämna lite utrymme för Kina' s utsläpp att växa, vilket innebär att Kina kommer att behöva göra mer tunga lyft i den 15: e fem-year Plan (2026-30) period för att uppnå maximal kol före 2030.

Alexander Lomanov , biträdande chef för Institutet för världsekonomin och internationella relationer vid Russian Academy of Sciences, underströk att Kina fortsätter att driva hög-quality utveckling för attnå de viktigaste målen i den 14: e fem-year Plan och visionen för Kina i 2035.

"this är en viktig signal för länder som samarbetar med Kina att Kina är en pålitlig partner och en hoppfull partner, säger han."

leela mani paudyal, en före dettanepalesisk ambassadör i Kina, sade att regeringens rapport understryker kina

&39; s . Politik fördjupa bilateralt och regionalt ekonomiskt samarbete, vilket kommer att gynna grannländerna som Nepal#

he sade orsakerna till Kina

&39; s kontinuerlig tillväxt kan exemplifieras med den relativt effektiv kontroll av pandemin, positiv ekonomisk tillväxt och uppnå fattigdomsbekämpning mål under pandemin.#


Tidigare: Xi betonar högkvalitativ utveckl...

Nästa: Ny energi bilförsäljning ökar ...